KMC Logo
 √ Nederlands   English

Wijsheid: Onze innerlijke gids (Maastricht)

10 december 2017

In de Perfectie van Wijsheid Soetra zegt Boeddha dat we zijn als een blinde persoon als we wijsheid missen, maar dat we alles kunnen zien als we wijsheid bezitten.

Als onze wijsheid zwak is ervaren we obstakels, maar als onze wijsheid sterk is hebben we geen problemen. Wijsheid leert ons wat te doen en wat niet te doen; ze is als een innerlijke Gids die we met ons meedragen in ons hart en als een Beschermer die ons beschermt tegen het doen van verkeerde handelingen en het ervaren van de onaangename gevolgen ervan. Als we ontmoedigd, teleurgesteld of gedeprimeerd zijn, tilt wijsheid onze geest op en maakt ons gelukkig; en als we te opgewonden of afgeleid zijn, kalmeert wijsheid onze geest en vermindert zij onze afleidingen. Met wijsheid is onze geest altijd in evenwicht en comfortabel. 

Kortom: Hoe meer wijsheid we hebben, hoe minder onwetendheid we hebben; en hoe minder onwetendheid we hebben, hoe minder lijden we ervaren. Als we wijsheid hebben is er geen basis voor het ervaren van problemen.

Door middel van meditatie kunnen we diepe wijsheid verkrijgen. Deze wijsheid functioneert vervolgens als onze innerlijke gids. In deze halve dagcursussen leren we wat wijsheid precies is en hoe we onze eigen wijsheid kunnen vergroten door middel van meditatie.

Locatie: Aruna, Frankenstraat 122, Maastricht

Tijd: 10.30-14.00

Programma:

10.30 - 12.00 eerste sessie

12.00 - 12.30 pauze

12.30 - 14.00 tweede sessie

De halve dagcursus wordt geleid door Gen Kelsang Namkhyen. De kosten bedragen 20 euro per persoon. Voor meer informatie en/of boekingen neem alstublieft contact op met het KMC. Voor boekingen kunt u ook gebruik maken van dit formulier.

hier nog wel